Haberler
88 MİLYON 760 BİN TL MOTORİN DESTEĞİ
Konya Şeker 2023-24 kampanya döneminde şeker pancarı ekimi yapan çiftçilere toplamda 88 Milyon 760 Bin lira avans ödemesi 22 Haziran Perşembe günü yatırıldı

Konya Şeker 2023-24 kampanya döneminde münavebeli şeker pancarı ekimi yapan üretici ortaklarına bayram öncesi rahatlatacak avans ödemesi yaptı. Bugünlerde yoğun bir şekilde tarlada üretimle uğraşan çiftçilere toplamda 88 Milyon 760 Bin TL avans ödemesi 22 Haziran Perşembe günü banka hesaplarına yatırıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında pancar bakım avansı ile başladıkları ödemelere bu ay motorin desteği ile devam ettiklerini belirten PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Motorin-1 avansını ve Ekim avansını 22 Haziran Perşembe günü üreticilerimizin banka hesaplarına yatırdık. Bu çerçevede 64 Milyon 714 bin lirası motorin avansı, 24 Milyon 046 bin lirası Ekici Traktörcü dediğimiz Ekim avansı olmak üzere toplamda 88 Milyon 760 bin lira sözleşmeli şeker pancarı ekimi yapan çiftçilerimize aktarıldı. Hayırlı olmasını dilerim” dedi.

“BAŞARIMIZIN MİMARI ÜRETEN ÇİFTÇİLERİMİZDİR”

Türkiye İhracat Meclisi’nin ihracat raporunda Konya’da birinci olmalarını üretici çiftçi ortaklarına borçlu olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Ramazan Erkoyuncu, “Konya Şeker sadece Konya’nın değil, ülke tarımının da lokomotifi’dir. Sektörünün dünyaya açılan kapısı’dır. Bizler üretici çiftçilerimizi ekimden hasat’a  kadar yalnız bırakmadığımızı her fırsatta söylüyor ve bunu uyguluyoruz. Ürettiklerimiz de iç ve dış pazarda teveccüh görüyor. Birlikte büyümeye devam edeceğiz” şeklinde açıklamasını tamamladı.